De la visul de jurnalist la propriul magazin online – cu Irina Andreea Manea

Spread the love

1. Cine esti si care este pe scurt povestea ta?

Mă numesc Irina Andreea Manea, sunt norocoasa mămică a două fetițe minunate, soție de om serios și Business Owner Bebelind.

2. Ce pasiuni ai? 

Nu știu dacă se poate numi pasiune, dar imi place foarte mult să ofer cadouri pentru a transmite bucurie! De asemenea mă relaxeză foarte mult să călătoresc, să scriu, să citesc si să… pescuiesc!

3. Ce studii ai la baza formarii tale? 

O facultate de Jurnalism și Filosofie, un master în Comunicare și Mass-media, Școala de Farmacie Carol Davila și diverse cursuri/traininguri în vânzări.

4. Ce faci acum? 

Momentan sunt mămică full-time, antreprenor și angajat, dar în viitorul apropiat lucrurile se vor mai modifica puțin. Am în plan focusarea pe proiectul meu de suflet, Magazinul Părinților Moderni, www.bebelind.ro, o platformă de shopping online cu multe produse educative și calitative pentru copii între 0-15 ani, dar și pentru părinți.

5. Cum au aratat pasii carierei tale inainte de a face ce faci acum?

Pașii carierei mele m-au urcat în mai multe trenuri și m-au dus către diverse destinații unde am învățat lucruri noi de care mă folosesc acum cu succes.

6. Ce te-a motivat sa devii antreprenoare/sa lucrezi pe cont propriu si cand ai luat decizia de a incepe primii pasi?

Simțeam că pot mai mult chiar înainte de devin pentru prima oară mămică, iar după cei doi copii, am fost convinsă de acest lucru sută la sută. Îmi doresc foarte mult să am libertatea de a petrece timp de calitate alături de familie, să îmi stabilesc programul după propriul plac și să am satisfacția că fac ceea ce îmi place astfel încât să muncesc cu bucurie. Și independența financiară este un factor ce l-am luat în calcul, bineințeles.

7. Care este cartea/cartile preferate pe care le recomanzi unei mame care isi doreste o schimbare si vrea sa intre in lumea antreprenoriatului/sa lucreze pe cont propriu?

La un moment dat îmi făcusem o listă cu titluri numai bune de citit înainte de a deveni antreprenor doar că socoteala de acasă deseori nu se potrivește cu cea din târg și astfel am reușit să mă inspir doar din „Ghidul Femeii de Succes” al autoarei Marty Hartley, o carte foarte bine structurată și ușor de citit care te ajută să-ți atingi scopurile cu istețime (pe bune).

Citesc online foarte mult despre oameni de succes, mă uit pe YouTube la filmulețele inspiraționale TEDx. Eu consider că dezvoltarea personală este foarte importantă, astfel că o persoană care își dorește să evolueze pe cont propriu sau într-o comunitate trebuie să găsescă mereu surse de inspirație, fie că sunt cărți, traininguri, video-uri etc

8. Cum a aparut ideea businessului tau?

Păi este foarte simplu. O mamă care dorește și din fericire reușește să investească în educația, sănătatea și distracția copiilor săi achiziționând cărți, jocuri și multe alte produse calitative își dă seama că a testat suficiente lucruri astfel încât îi poată ajuta și pe alți părinți să descopere aproape tot ceea ce familia lor are nevoie pe acest segment, acestia din urmă accesând deja un terioriu cu multe produse sigure și testate. Bineînțeles că se regăsesc și itemuri la care nu am ajuns cu testarea dar acolo totul a fost selectat riguros după recenzii cerute apropiaților sau cerând opinii persoanelor acreditate ( educatori, profesori, specialiști etc).

9. Cat ai investit la inceput?

Am investit cât am avut strâns, o sumă nici prea mare dar cu siguranță nici prea mică, apoi cât a mai fost nevoie, iar în prezent încă mai investesc și reinvestesc. Sunt încă în primul an în care totul crește ușor și frumos, numele se face cunoscut, clienții revin și recomandă mai departe.


10. Daca ar fi sa ajuti o mamica sa urmeze pasii urmati de tine la inceput, care sunt primii pasi si resursele de care ar avea nevoie ca sa inceapa?

În primul rând cred că totul începe cu un gând, o dorință sau poate, de ce nu, chiar și cu o frustrare. Impulsul este și mai puternic dacă sunt chiar toate la un loc!  Mămica își va da seama în scurt timp despre ce este vorba deoarece odată descoperită, aceasta îi va invada gândurile, mai ales noaptea, aș spune din experiență. J Apoi cred că urmează exprimarea/ povestirea acestui gând către persoanele apropiate, apoi către un public mai larg pentru a primi un feedback pe care îl cere sau poate că nu, dar în subconștient știe că are nevoie de el. Urmează susținerea morală și financiară a familiei ( de cele mai multe ori/dacă este cazul) care infuențează foarte mult următorii pași. Mai departe ține de psihic și de puterea lui. Eu zic că trebuie lucrat destul de mult pe partea aceasta deoarece gândurile atrag faptele și tot așa, până când visul devine realitate.


11. Care a fost cea mai mare provocare a ta?

Cea mai mare provocare urmează în toamnă dar o aștept, optimistă, cu brațele deschise! Este vorba de amenajarea și deschiderea primului showroom din București, locul unde voi putea evada câteva ore pe zi pentru a mă putea întâlni cu părinți și copii în vederea prezentării și testării produselor, locul unde sper să organizez cât mai multe evenimente de carte, de probat marsupii ergonomice cât și ateliere de joacă. Mi-ar plăcea să mă întrebi peste vreo doi, trei ani același lucru ca să iți povestesc cum a fost și prin ce provocări am mai trecut.

12. Cum arata rutina ta zilnica?

În unele zile nu contează ora la care ne trezim (eu cu fetele), important este să fim odihnite și să avem un plan deja stabilit pentru partea a doua a zilei, în alte dimineți mergem împreună la sală și trebuie să ne mobilizăm de la ora opt și jumătate.

Diferă destul de mult programul, important este ca înainte de culcare, când fac trecerea în revistă, să fiu mulțumită că am bifat următoarele lucruri: copiii au fost fericiți, au mâncat bine, ne-am jucat împreună afară sau în casă, eu am reușit să lucrez cel puțin trei, patru ore pentru business ( comenzi, întâlniri de afaceri, promovări, content, etc), am facut ceva și pentru sufletul meu în acea zi ( am baut cafeaua în liniște, m-am uitat la un episod dintr-un serial de pe Netflix, am iesit la un film sau la restaurant cu familia, mi-am cumpărat ceva etc).

13. Cum imbini businessul cu viata de familie?

Aici cred că echilibrul este cuvântul cheie. Pe un taler al balanței pun timp pentru familie, timp doar pentru mine și soț, plimbări, vacanțe și relaxare, iar pe celălalt pun timp pentru afacere, dedicare, răbdare și optimism, lucruri fără de care bussines-ul meu nu ar putea evolua oricât de mult mi-ar plăcea ceea ce fac. Aranjate echilibrat, se îmbină foarte frumos și dau posibilitatea de creștere pe ambele planuri.

Deoarece am puterea de a-mi creea singură programul, în unele zile pot să aleg să nu fac nimic din ce nu vreau: mancare, curățenie, cumpărături, poate nici laptopul nu-l deschid că-mi este suficient telefonul. Atunci mă relaxez singură sau împreună cu cei dragi. Conteaza foarte mult să nu te îngropi în muncă și să nu uiți de lucrurile care te fac cu adevărat fericit, cum ar fi copiii.


14. Care este visul tau pe care ti l-ai dori sa il vezi implinit daca ai avea resurse nelimitate de bani si de timp?

Realistic vorbind, cred că foarte puține persoane au astfel de resurse concomitent. Dacă aș ajunge una dintre aceste persoane, probabil că înconjurul lumii și înființarea de ONG-uri și spitale pentru persoanele grav bolnave ar fi doar o mică parte din ce aș putea împlini.

Da, știu, nu m-am limitat doar la un vis.

15. Care este motto-ul tau? Sau lasa-ne cateva cuvinte care sa inspire mamicile la inceput de drum.

Eu funcționez după următorul motto: „Dacă eu sunt fericită și familia mea este fericită” Poate sună un pic egoist, dar în cazul meu chiar funcționează. Respectul de sine își face treaba foarte bine.

Sfat nr.1: Este foarte important să nu uite de ele, mămicile trebuie să creadă în puterile și în ideile lor și să urce cu pași mici dar siguri pe treptele care le apar zilnic în cale și să accepte tot ajutorul care li se oferă, mai ales cel necondiționat.

Sfat nr.2: Stiu că uneori anumite visuri sunt greu de împlinit dar nu renunța până nu ai făcut tot ce ți-a stat în putere să faci. Dacă ajungi să fii din nou nefericită, să nu-ți găsești bucuria pe noul drum, stop și de la capăt!  Nu are rost să te chinui, viața este prea scurtă, trăiește-o cât de frumos poți!

Iubire și succes!

16. Date de contact unde te gasim?

Vă aștept cu drag pe site: www.bebelind.ro, iar din toamnă (octombrie) în vizită la showroom: Str.Căderea Bastiliei, nr.56-58, camera 010, sector 1, București, dar cu o anunțare telefonică în prealabil la nr. 0723404290.

Acum, vă învit să ne urmăriți pe Facebook și Instagram, aici:

Facebook: www.facebook.com/bebelind.ro 👍

Instagram: bebelind.ro 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/lovethej/mameindependente.ro/wp-includes/functions.php on line 4350