Mama supererou sau mama care a renuntat la lupta?

Spread the love

Perioada maternitatii este momentul perfect in care sa te reconectezi cu copilul tau interior, in care ai sansa sa te vindeci, sa scoti la suprafata tot ce este mai bun din tine si sa dai mai departe copilului tau tot ce este mai bun pentru el. Este un moment extraordinar in evolutia ta ca femeie, sansa ta de a contribui la crearea viitorului fabulous al copilului tau. Tot ceea ce va face el in aceasta viata va avea la baza amprenta ta, a experientelor traite alaturi de tine in primii sai ani de viata. Fiecare alegere a ta ca mama implica o investitie pe termen lung in viitorul copilului tau; ceea ce faci acum il influenteaza mai mult decat iti imaginezi.

Daca ar fi sa te uiti in oglinda in acest moment si sa ai un dialog cat mai sincer cu tine, crezi in acest moment ca ceea ce ii oferi copilului tau este chiar tot ceea ce poti? Te provoc sa facem impreuna un exercitiu pentru a descoperi daca da sau nu. Iti voi adresa o serie de intrebari. Scrie-ti pe hartie raspunsul la fiecare intrebare la modul cel mai sincer posibil.

  • Adu-ti aminte de tine, in perioada in care erai copil la randul tau. Care era atunci visul tau cel mai mare?
  • Ce meserie iti doreai?
  • Ceea ce faci acum coincide cu gandurile tale de atunci?
  • Daca nu, ce anume sau cine anume te-a determinat sa renunti la toate acele lucruri?
  • Mai tarziu, in decursul anilor, care sunt cele mai mari regrete pe care le-ai experimentat?
  • Care sunt lucrurile pe care ti le-ai dorit enorm de mult sa le faci, dar la care ai renuntat din diferite motive?
  • Si acum revenind la prezent – care este visul tau cel mai mare?
  • Activitatea ta de zi cu zi este ceva ce faci din pasiune?
  • Ai face acelasi lucru in continuare daca nu ai avea beneficii materiale de pe urma a ceea ce faci zi de zi?

Iti pun aceste intrebari deoarece majoritatea dintre noi regretam lucrurile pe care le-am iubit si la care poate am renuntat, lucrurile de care nu am apucat sa ne bucuram suficient. Uneori ne intrebam ce ar fi fost viata noastra daca am fi ales o alta cale. Si cu siguranta cea mai grea intrebare este “Ce-ar fi fost daca?”

Cum ar fi sa stii ca la un moment dat, peste 20-30 de ani copilul tau si-ar pune aceleasi intrebari si ar avea aceleasi regrete?

Fericirea si implinirea lui va depinde de alegerile sale. Iar alegerile sale, direct sau indirect, astazi sunt influentate de catre tine. Daca vrei sa fii cu adevarat un model pentru copilul tau, astazi este momentul sa incepi sa lucrezi la tine. In ochii lui poti fi mama-supererou care a luptat pentru visurile ei si a castigat, sau mama care si-a cautat in permanenta scuze si care a renuntat la lupta.

De aceea pe perioada maternitatii multe mamici isi reevalueaza optiunile si aleg sa faca schimbari, uneori drastice. Nu de multe ori vedem mame care poate inainte s-au bucurat de o cariera de success intr-un anumit  domeniu, iar apoi dintr-o data si-au schimbat optiunile si s-au reorientat catre altceva, mai aproape de sufletul lor.

  • Care este situatia in cazul tau? Acum este momentul tau sa vrei mai mult. Tu care mama esti? Esti mama supererou sau mama care a renuntat la lupta? Esti cu adevarat un model pentru copilul tau prin tot ceea ce faci?

Daca raspunsurile la toate aceste intrebari te fac sa simti rusine sau te sperie, atunci inseamna ca esti pe drumul cel bun. Stiu ca pare infricosator sa incerci ceva nou sau sa te pui intr-o situatie de acest gen. Este normal sa stimti discomfort, sa o iei de la 0 si sa incerci ceva nou. Cu toate acestea te incurajez sa o faci! Copilul tau merita! Tu, ca mama, meriti!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/lovethej/mameindependente.ro/wp-includes/functions.php on line 4350