Behind the scene…

Spread the love
Diana Trascu, Owner MameIndependente.ro

De ce am inițiat acest proiect și cum a apărut MameIndependente.ro?

 • Pentru că știu cât de mult înseamnă pentru mămici libertatea și flexibilitatea timpului, astfel încât să poată fi alături de cei mici atunci când au ei nevoie.
 • Pentru că înțeleg nevoia lor de siguranță și de independență financiară.
 • Pentru că știu ce înseamnă să ai un job care să îți îngrădească viața personală, libertatea, timpul și energia.
 • Pentru că înțeleg ce înseamnă să fii blocat într-un job doar pentru a avea cu ce plăti facturile.
 • Pentru că știu ce înseamnă să fii în căutare de alternative de a suplimenta veniturile.
 • Pentru că la rândul meu cred ca dacă faci o muncă din pasiune, nu vei simți nicio clipă că muncești, iar satisfacția a ceea ce faci este maximă.
 • Pentru că știu cât de mult contează să ai un mediu potrivit în care să te redescoperi, să te reinventezi.
 • Pentru că am simțit nevoia de a da mai departe din experiența și know-how-ul meu.
 • Pentru că eu personal cred în minuni, cred în legea atracției și cred în principiul „Dăruind vei dobândi”.
 • Pentru că sunt fericită atunci când contribui la fericirea oamenilor din jurul meu.
 • Pentru că vreau să fiu un exemplu de bună practică pentru copilul meu care va vedea în mine o mamă independentă, fericită și împlinită.  

Care e povestea mea și ce mă motivează să o împărtășesc mai departe?

Acum cinci ani eram o femeie care credea că nu poate rămâne însărcinată. Aveam 30 de ani și eram epuizată și frustrată de faptul că în ultimii opt ani îmi neglijasem foarte mult viața personală, sănătatea, familia, avusesem un singur concediu de două săptămâni – cu ocazia organizării nunții mele. Mintea mea era plină de programe mentale și convingeri limitative prin care mă autosabotam atât în plan profesional cât și în plan personal.

Profesional eram ok: lucram într-o organizație internațională unde avusesem șansa să mă afirm și să cresc de la o  poziție de Specialist în Marketing la Director de Programe și ulterior de General Operations Manager. Aveam un job bine plătit, coordonam activitatea operațională a unei organizații ce dezvolta proiecte pe piața tinerilor și în mediul educațional, dezvoltând totodată diferite campanii de marketing, PR sau employer branding pentru companiile interesate să se promoveze pe această nișă.

If it doesn’t challenge you, it won’t change you”

Fred DeVito

La nivel personal însă simțeam simțeam nevoia de vacanță, îmi doream ceva mai mult în viața mea, să călătoresc mai mult, să fac mai multe în plan personal și familial. Simțeam că e momentul să fac niște alegeri inconfortabile, să răspund unor noi provocări, să fac niște schimbări drastice care să îmi dea un reset.

Se spune că mintea noastră este ca o parașută: funcționează și îți poate salva viața doar dacă este deschisă. Faptul că mă aflam într-o continuă căutare m-a ajutat să fiu receptivă la nou și să spun DA oportunităților apărute în calea mea. Am început astfel să explorez noi domenii, lucrând o perioadă într-o companie în domeniul consultanței educaționale pentru studii în străinătate și ulterior într-o altă companie din domeniul horeca.

Totodată m-am alăturat unei comunități de oameni pasionați de călătorii și de dezvoltare personală, comunitate care conectează persoane de pretutindeni și creează experiențe unice și inedite celor care își doresc ceva mai mult în viața lor. Aici am realizat cât de adevărată este vorba aceea care spune că ești media celor 5 oameni cu care te înconjori. Am realizat astfel cât de important e să ai în jurul tău oameni care să aibă ceea ce îți dorești tu, care să te inspire, să te motiveze, să te impulsioneze în a deveni în permanență o versiune mai bună a ta.

„Surround yourself with people who are going to lift you higher”

Oprah Winfrey

Prin intermediul acesteia am călătorit foarte mult și am participat la programe de formare internaționale care mi-au adus culoare în plan personal, ajutându-mă să devin o versiune din ce în ce mai bună a mea. Tot prin intermediul acesteia am descoperit un model de business super interesant în domeniul turismului, de care efectiv m-am îndrăgostit. De ce? Pentru că pe de o parte puteam folosi elemente din know-how-ul și experiența mea anterioară în zona de marketing, networking și business development. Pe de altă parte, fiind un business de tip franciză, online, puteam să lucrez la acesta part time, beneficiind de un plan de business extraordinar, traininguri și suport permanent, o echipă de suport fabuloasă și foarte multe alte beneficii pe partea de vacanțe. Deși era vorba de o industrie în care nu aveam experiență, aveam șansa să pornesc de la 0, să învăț și să descopăr pas cu pas multe lucruri noi și să ating un nivel de performanță foarte interesant pentru oricine care e interesat de venituri pasive.

Lucrurile au început să se schimbe astfel și în plan personal. Am început să călătoresc mai mult, ajungând în 26 de vacanțe în următorii ani, lucru care pentru mine a fost un progres uriaș, înainte l-aș fi crezut imposibil atât din punct de vedere financiar cât și al timpului în sine.

Am simțit nevoia de a trece printr-un amplu proces de “curățare” interioară, motiv pentru care am început să investesc mai mult ca niciodată în dezvoltarea mea personală. Am investit peste 15000$ în cursuri de dezvoltare personală în țară și în străinătate.

În prima parte a anului 2018 a apărut o minune în viața mea: am rămas însărcinată. Mi-am dat seama că în trecut nu făcusem altceva decât să îmi programez mintea și implicit corpul cu ideea că nu pot avea copii, alimentată de spusele medicilor la care am fost.

Această minune și maternitatea în sine „mi-au dat aripi”. Încă din perioada în care eram gravidă în mintea mea a început să încolțească ideea unui nou proiect de suflet: MameIndependente.ro – prima platformă online de dezvoltare personală, educație financiară și reformare profesională pentru mămici.

Be the change you wish to see in the world

Ghandi

Acum, la finalul acestor 5 ani, mă uit în urmă și realizez cât de multe lucruri s-au schimbat în viața mea. Mi-am dat seama că dorința arzătoare de a face o schimbare pe care o aveam atunci, deschiderea mea către nou și legea atracției au făcut lucrurile să se întâmple. Fiecare oportunitate apărută, fiecare provocare, fiecare obstacol, toate cursurile de dezvoltare personală, oamenii din jurul meu, noile mele convingeri, noile mele obiceiuri, toate semințele pozitive plantate în ultimii ani, acțiunile mele – TOATE au contribuit la transformarea mea, la un reset general al vieții mele. Și ceea ce mă bucură cel mai mult este faptul că sunt fericită, că pot împărtăși experiența mea cu alte mămici, că am șansa de aduce un impact pozitiv în viața celor care la rândul lor se află în acest moment într-un proces de căutare, de reinventare.

Dacă vrei să afli mai multe despre mine mă poți găsi ușor aici:

Linkedin: in/dianatrascu/

Interviu:


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/lovethej/mameindependente.ro/wp-includes/functions.php on line 4350